Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

De volledig uitgeruste locatie laat toe dat leerlingen na school op woensdag- en vrijdagnamiddag, zonder afleidende omgevingsfactoren, huiswerk maken of studeren onder begeleiding. Het zelfstandig werken wordt bevorderd, maar dan wel met de nodige ondersteuning en feedback. Doordat de groep bewust heel klein wordt gehouden (maximum van 4 leerlingen), is er voldoende persoonlijke aandacht en kan ieder probleem meteen aangepakt worden. De individuele noden en wensen van ieder staan centraal en daarom kan een leerling of student één of twee keer per week begeleiding krijgen.

Sessies huiswerkbegeleiding:

Om optimale opvolging te kunnen garanderen wordt het aantal leerlingen bewust laag gehouden. Deze studiebegeleiding is geschikt voor leerlingen vanaf 10 jaar tot 19 jaar. Tijdens deze jaren is het van cruciaal belang dat de leerlingen zich een efficiënte studiehouding aanmeten waarvan zij in hun verdere (studie)carrière kunnen profiteren.

Studeren tijdens de examens/proefwerken

In overleg wordt gekeken of de leerling tijdens de examens of de proefwerkweek vaker kan profiteren van de begeleiding. Zie ook "Examenbegeleiding".

Terug naar overzicht
Leerkrachten & ouders De trainingen voor docenten en ouders besteden aandacht aan diverse onderwerpen, zoals dyslexie, communicatie en studievaardigheden. Deze bijscholingen vergroten de professionaliteit en het praktisch handelen van de deelnemers: na afloop gaat de docent, de ouder, de studiebegeleider,... naar huis met een pak handige tools waarmee hij in zijn eigen praktijk meteen aan de slag kan. Bekijk alle trainingen.
Leerlingen & studenten De studiebegeleiding en de studiecoaching is erop gericht om leerlingen en studenten die kampen met concentratieproblemen, dyslexie, examenstress, inefficiënt studeren,… te helpen en te ondersteunen. Deze studiebegeleiding kan op verschillende manieren gegeven worden: in een kleine groep (max. 6 deelnemers), één-op-één, in het volledig uitgeruste trainingscentrum of op locatie. Bekijk alle trainingen.