Krachtig studeren

Krachtig studeren

Inhoud

Tijdens deze training krijgt u inzicht in de verschillende studiemethodes. Het belang van een goede studiemethode wordt uiteengezet en er wordt uitgelegd wat men kan doen bij specifieke probleemsituaties. 

Verloop

We starten met het overlopen van verschillende studiemethodes en welke voordelen een goede studiehouding met zich meebrengt. Er worden tips en tricks aangereikt omtrent het creëren van een goede studeerplek, het maken van schema’s of mindmaps en het organiseren van studeertijd en studeerwerk.

Doelgroep

Deze trainingsdag is bedoeld voor ouders die een actieve rol willen spelen bij het leren leren van hun kind. Ook is deze training uitermate geschikt voor leerkrachten vanaf groep 7/vijfde leerjaar basisonderwijs, leerkrachten eerste graad secundair onderwijs, studiemeesters, zorgcoördinatoren, leerlingenbegeleiders, hulpverleners en therapeuten.

Praktische informatie

Datum: in overleg
Duur: 2 à 3 uur (inclusief korte pauze)
Plaats: Trainingscentrum Mosselman Training en Coaching te Stramproy
Kostprijs: €35 incl. BTW per deelnemer
Aantal plaatsen: 10

Koffie en thee, cursusmateriaal, vormingsattest inbegrepen

Terug naar overzicht
Leerkrachten & ouders De trainingen voor docenten en ouders besteden aandacht aan diverse onderwerpen, zoals dyslexie, communicatie en studievaardigheden. Deze bijscholingen vergroten de professionaliteit en het praktisch handelen van de deelnemers: na afloop gaat de docent, de ouder, de studiebegeleider,... naar huis met een pak handige tools waarmee hij in zijn eigen praktijk meteen aan de slag kan. Bekijk alle trainingen.
Leerlingen & studenten De studiebegeleiding en de studiecoaching is erop gericht om leerlingen en studenten die kampen met concentratieproblemen, dyslexie, examenstress, inefficiënt studeren,… te helpen en te ondersteunen. Deze studiebegeleiding kan op verschillende manieren gegeven worden: in een kleine groep (max. 6 deelnemers), één-op-één, in het volledig uitgeruste trainingscentrum of op locatie. Bekijk alle trainingen.